Åtta av minnesfondens tio stipendiater samlades för en alumnermiddag i april. Det blev ett livligt utbyte av gemensamma erfarenheter och funderingar kring allmäntjänstgöring och anslagsansökningar, inspirerande handledare och balansen mellan ambitiösa forskningsplaner och privatliv.

Årets stipendiat, Jingcheng Zhao, arrangerade alumnerträffen. Det ingår i stipendiatens uppgift att under året samla fondens alumner till ett möte i nätverket.

Mycket gemenskap (fr v): Björn Wieslander, Peter Ueda, Samuel Rhedin, Jingcheng Zhao, Stella Karsten, Hanna Ingelman-Sundberg, Maria Belikova och Egle Kvedaraite.

Lördag den 27 januari kl 13.00 arrangerar 10-årsjubilerande Carl Tullus Minnesfond ett symposium.

Sju av fondens stipendiater ska presentera sig och sin forskning. Professor Carl-Johan Sundberg, ledamot av minnesfondens kommitté medverkar också.

Intresserade kan anmäla sig genom att mejla till: info@carltullusminnesfond.se

Lokal: ABF-huset, Sandlersalen.

Peter Ueda, stipendiat 2011, är forward i det japanska landslaget i innebandy. I slutet av januari spelar han kvalmatcher i Sydkorea.

Peter undervisar vid University of Tokyo fyra gånger om året och koordinerar sina resor dit med träning med landslag och klubblag. I Sverige spelar han innebandy med Turebergs IF.

– Träningen ger mål och struktur i vardagen, säger Peter.

Han deltog i VM 2012 och 2014, men inte 2016, då Japan inte lyckades i kvalet. Laget är nummer 16 i världsrankingen och 15 lag kommer till slutspelet i Prag. Sverige (män) är rankat tvåa.

Läs intervju med Peter i Läkartidningen: “Mentalt tänker jag mest på innebandy just nu”.