Stipendiat 2023: Karolina Solhusløkk Höse

Karolina Solhusøkk Höse har utsetts till 2023 års stipendiat i Carl Tullus Minnesfond.

I somras tog hon läkarexamen och kommer under våren att påbörja en tjänst som AT-läkare vid Danderyds sjukhus. De senaste åren har hon forskat vid Karolinska Institutets institution för onkologi-patologi. Sedan drygt ett år är hon registrerad doktorand med professor Catharina Larsson som huvudhandledare.

Katarina forskar kring genetiken bakom allvarliga tumörer i binjuren. Forskningen är en fortsättning av hennes examensarbete som utvecklades till en riktig studie, publicerad i tidskriften Endocrine Pathology med Karolina som första författare.

När hon inte forskar, så sjunger hon, för det mesta i kör och, allra mest, i Lunae kammarkör.  Hon bildade den tillsammans med kamrater från Stockholms Musikgymnasium och dirigenten Bengt Ollén, nestor inom svensk körmusik.

Karolina är Minnesfondens stipendiat nr 16. Här finns en presentation av henne.